Roza-renske-teuntje-ut-it-hounen-hus.jouwweb.nl
Welkom » Nieuwtjes

NieuwtjesZie voor meer nieuws kopje Geboorte en daarna per week.

Donderdag 13 maart 2014
De temperatuur is gisteravond omlaag gegaan. Roza moest er vanacht veel uit en komt steeds bij je liggen. Ze legt dan een poot op je arm. Ze hijgt de hele tijd. Vanochtend om 6.45 uur begint ze ineens met een knuffel te sjouwen en rilt ze over haar hele lichaam. Ze klappertand zelfs! Vanaf die tijd is het wisselend. Hijgen, kreunen, graven in de tuin (nest bouwen). In haar toestand is ze zelfs achter een kat aangegaan! Ze laat haar eten voor een groot deel staan. Ze houdt ons constant in de gaten en ze vindt het heel fijn als je haar aait. 

   

Om 14.45 uur nog geen pups. We dachten vanochtend dat ze snel zou gaan bevallen. Maar dat is dus niet zo. Ze heeft regelmatig weeen. Ze hijgt dan en kijkt een beetje wazig voor zich uit. We denken dat het dan zo ver is maar dat is dan toch niet zo. Roza loopt nu het liefste met een knuffel rond. Ze probeert de knuffel steeds in de tuin te begraven. Dit gedrag hoort bij de aanstaande bevalling. We moeten haar goed in de gaten houden dat ze niet per ongeluk een pup begraaft. Marijke verwacht dat het toch wel vanavond zal gebeuren. We zijn zo nieuwsgierig!  

Dinsdag 11 maart 2014
Vanochtend was de temperatuur 37,4. Twee uur later was de temperatuur weer 37,6 en in de begin van de avond 37,7. Vanacht zal hoogstwaarschijnlijk niets gebeuren. Roza steeds meer in haar zelf gekeerd. Ze wil dan weer wel en dan weer niet wandelen. We zijn vanavond even buiten geweest. Ze gaat dan plotseling zitten en kijkt een beetje loom maar tevreden om zich heen. 

Morgen dan gaan we haar weer wegen. Waarschijnlijk is ze weer veel aangekomen!  

Zondag 9 maart 2014
We zijn aan het genieten van het mooie weer! Roza haar werpkist is helemaal klaar.
Nog een paar foto's......

    

Zaterdag 8 maart 2014
Roza is steeds meer in zichzelf gekeerd. Ze stopt plotseling met wandelen en gaat dan zitten en staart tevreden voor zich uit.  Na een minuut of 10 sjokt ze weer achter mij aan naar huis. 

           

Vrijdag 7 maart 2014
Gisteren hebben we genoten van het mooie weer. De laatste spulletjes voor de bevalling hebben we bij Marijke Teusink opgehaald. Ook Jacqueline (namens Rauke) nog even gesproken, want ook zij vindt het leuk om alles te volgen. Vooral hoe het met Roza gaat.

Je voelt de pups nu heel goed bewegen. Je ziet de pups zelfs in de buik bewegen! Dit weekend gaan we de warmtelamp ophangen. Als we kijken naar de bevallingsdatums van de moeder en zusjes van Roza dan zou het best wel eens a.s. woensdag kunnen gebeuren!

Gisteren zijn we begonnen met het temperaturen. Lees daarover in tabblad Dracht.

Roza weegt nu 25 kilo. In 2 dagen is ze 600 gram aangekomen!

Woensdag 5 maart 2014
Roza is 1,3 kilo aangekomen in 1 week tijd!
Vanochtend nog even een wandelingetje gemaakt. Rustig aan...........

Dinsdag 4 maart 2014
Het is een tijdje geleden dat we Roza zo zagen liggen. Als ze op de grond op haar rug wil liggen dan is ze topzwaar en rolt ze iedere keer naar één kant. De leuning van de rug geeft een beetje steun zodat ze toch nog in haar favoriete houding kan liggen.

Denken jullie dat we het derde setje halsbandjes ook nodig zullen hebben?!
Morgen gaan we Roza weer wegen. We zijn benieuwd!Maandag 3 maart 2014
We geven Roza nu 3 keer per dag eten. Ze begint steeds meer te waggelen en wandelen heeft steeds minder haar interesse.


Zaterdag 1 maart 2014
Roza is heel rustig. We voelen de pups bewegen in de buik. Ze wil eigenlijk geen lange wandeling meer maken.
Eten is hééél belangrijk!

     

Woensdag 26 februari 2014
Vanmorgen een bezoekje gebracht aan de dierenarts om Roza te laten wegen.
Benieuwd hoeveel ze is aangekomen in 1 week? Pffff ...... zie Dracht.

Donderdag 20 februari 2014
Vandaag hebben we bezoek gehad van
Marijke en Jacqueline samen met Claire. Ze kwamen Roza bewonderen en die vond dat hartstikke leuk. Lieve likjes geven en natuurlijk haar buikje tonen, want wat is ze trots. Het gaat prima met haar, eet lekker en haar buikomvang groeit. Rauke was er niet bij maar Jacqueline had wel wat lekkers namens hem voor Roza bij zich. Nou, die lag gelijk lekker te smikkelen, maar het bezoek hield Roza wel in de gaten. Al die aandacht vindt ze prachtig.

 
                                                           Kijk eens wat een mooi buikje ik heb.

                                               
                                                                      Bedankt Rauke, lekker......

Zondag 16 februari 2014
Roza ligt veel te slapen. Ze heeft al echt een buikje! Zie ook Dracht

Woensdag 12 februari 2014
Vanmiddag is er bij Roza een echo gemaakt en .......... ze is echt DRACHTIG.
De dierenarts denkt aan 10 pups maar het kunnen er straks ook gemakkelijk 13 of 14 zijn.
We zullen het zien, eerst Roza maar lekker verwennen de komende weken.Voor we het weten is het zover.

 
Nou, ik weet het wel hoor, maar voor de zekerheid laat mijn baasje toch een echo maken. En kijk ...... puppies.


Zaterdag 8 februari 2014
Met Roza gaat het goed, zie het overzicht in Dracht.

Roza is zo zwanger! Gisterochtend heeft ze overgegeven. Ze eet niet goed. Een tijdje werkte het om Roza brok voor brok te voeren. Maar dat spelletje is niet meer interessant. Ook bij de dierenwinkel hebben ze meegedacht en verschillende proefpakketjes puppyvoer gegegeven om te onderzoeken welke brokken ze wel lust. Kattenvoer door het voer mengen is ook al geen succes. Kattenvoer vindt ze lekker maar de hondenbrokken laat ze liggen. Alles wat brok heet vindt ze vies! Morgen ga ik naar Marijke Teusink om vers vlees te halen. Roza kijkt ons de hele dag aan van: "Ik voel me zo raar...?!" Ze is erg aanhankelijk en wil het liefste heel dicht bij je zitten en dat je dan in haar oortje fluistert. 

Woensdag 5 februari 2014
Nog een weekje en dan zullen we het zeker weten ..... komen er puppies? Volgende week woensdagmiddag (12 feb) gaan we naar de dierenarts voor het maken van een echo, spannend.
Roza droomt over puppies, maar Rauke ook, kijk hem nou liggen. 
Hij droomt vast over Roza en de leuke komende puppiebezoekjes.