Roza-renske-teuntje-ut-it-hounen-hus.jouwweb.nl
Welkom » Week 1

WEEK 1 (loopt van 14 tot 22 maart 2014)

Vrijdag 14 maart
Roza en de pups doen het erg goed. We hebben zoveel leuke reacties van iedereen gehad! Dank je wel daarvoor!

   

    

Zaterdag 15 maart
Wat een mooi gezicht zo'n nest! Roza is zo lief voor de pups. Vanochtend had ze heel veel honger. Ze wilde de pups niet alleen laten om te eten. Ze kwam uiteindelijk uit de werpkist maar met het eerste beste piepje vloog ze weer terug de werpkist in.  Ik heb iets gedaan wat misschien helemaal niet goed is. Ik heb haar ontbijt op bed gegeven!! Het was zo aandoenlijk, ik kon het niet laten.

Even voorstellen...........

Jantje      
JANTJE                                       WIESJE                                      DOORTJE

      
TRUUSJE                                   PIETJE                                        RINUS

      
LIESJE                                        JAPIE                                          KAATJE

Zondag 16 maart 2014

     

Vannacht had Roza het best zwaar. Ze neemt haar taak als moeder erg serieus waardoor ze de afgelopen dagen weinig geslapen heeft. Ieder piepje werd serieus genomen. Vanochtend had ze er even genoeg van. Ze wilde zich het liefste verstoppen onder de bank. Eerlijk gezegd, snappen wij dat wel!
Wat zijn wij blij dat het er geen 13 of 14 zijn! Voor de zekerheid temperatuur opgemeten en even contact gehad met de dierenarts en Marijke Teusink. We hebben Roza door de dag heen zien veranderen. De ren staat nu om de werpkist. Er hangt een gordijn over het hek waardoor ze zo min mogelijk prikkels krijgt. Ze ontspant nu veel meer. Ze ging net weer lekker op haar "Stabijs" op haar rug liggen. De pups zijn heel tevreden en lekker veel aangekomen. 

Maandag 17 maart
Bij deze willen wij officieel bekend maken dat Loesje vanaf heden Liesje heet naar ons lief nichtje Elise die op 14 maart jarig was!!!  

De pups zijn nu gemiddeld 25% zwaarder dan het geboortegewicht. Roza komt nu wat meer de werpkist uit. Het liefste zou ze een diep gat in de tuin graven om daar haar nest te maken. Vanochtend is Roza even mee gaan wandelen. Toen ze geplast had was de wandeling ook meteen klaar. Ze rende zo hard als ze kon weer terug naar haar pups! Je merkt dat Roza nu heel ontspannen is. De pups zijn lekker rustig. Ze slapen, eten en piepen een beetje als ze honger hebben. 

      

Dinsdag 18 maart
Vandaag was het weer een topdag. De pups groeien als kool. We vinden het iedere keer weer erg spannend hoeveel ze in een dag zijn aangekomen. Ze worden ook met de dag sterker. Sinds vandaag leggen we ook wat knuffels in de werpkist. De pups liggen daar lekker tegenaan en overheen. Ze drinken heel veel bij Roza. Roza vindt het allemaal goed. De pups en Roza liggen lekker beschut in haar werpkist met een rennetje erom heen . Dat geeft heel veel rust. Roza eet anderhalf kilo vlees per dag. Dat is drie keer zoveel als normaal. 

Gisteren is Marijke Teusink op bezoek geweest. Zij heeft ons bij de geboorte van de pups geholpen. Dat was heel erg fijn. We zijn haar daar ook dankbaar voor. De bevalling hebben we echt met zijn drie├źn gedaan. Wat was dat een belevenis!

We treffen sinds vandaag steeds meer een pyramide van pups in de werpkist aan!

      

Woensdag 19 maart
Vandaag is Jacqueline de eigenaar van Rauke geweest. Ze had een tas vol met verrassingen meegenomen voor de pups.
Alle pups hebben van haar een knuffelbot gekregen die de hondjes inclusief nestgeur mee naar huis krijgen! Daarnaast heeft Jacqueline een enorme knuffelrups aan de puppies gegeven waar ze lekker overheen hangen. Zo schattig!  

    

Wiesje denkt dat ze een aapje is...........?

Hieronder foto's die wij hebben ontvangen van Jacqueline die zij heeft gemaakt tijdens haar bezoekje, wat zijn ze toch lief.
 
 
 
 
 
 

Donderdag 20 maart
Vandaag zijn de pups gesocialiseerd met grondwerkzaamheden. In de straat zijn ze vanochtend vroeg begonnen met het aanleggen van glasvezel. De puppies kunnen nog niet horen maar ze de voelen de trillingen van de trilmachine wel. Roza reageert heel rustig op de trillingen en het lawaai. Ik verwacht dus dat de hondjes later niet bang zullen zijn voor blikseminslagen en Belgisch vuurwerk!Knipogen

Superleuk filmpje gemaakt door een vriendin van ons!

Filmpje Roza en haar pups

Vrijdag 21 maart
Wat is deze week snel gegaan. Wat hebben we genoten van Roza en de kleine gezonde pups! Roza gedraagt zich nu echt als een moedertje met ervaring. Ze is heel zorgzaam. Zodra een pup begint te piepen loopt ze naar de werpkist. Ze bekijkt haar pups dan van een afstandje. De pups ruiken dat Roza in de buurt is en beginnen rond te kruipen en te piepen. Roza kijkt dan nog even en stapt dan voorzichtig de werpkist in. Ze likt eerst de pupjes schoon daarna mogen ze pas drinken. Truusje, heeft haar geboortegewicht verdubbeld!

    

 De oortjes gaan steeds meer op hondenoortjes lijken!